Wat heet “Onduidelijkheid”?

Op alle Europese snelwegen is het zo dat je snelheid moet minderen als de weg versmalt. Op alle Europese snelwegen? Niet op de Nederlandse snelwegen!

In Nederland mag je pas gas geven als het verkeer dat zich eerst over drie of meer rijstroken kon verspreiden weer goed en wel op twee stroken gepropt rijdt. En als het dan weer de ruimte krijgt en over drie of meer rijstroken (met spitsstrook) kan beschikken, is het gauw snelheid minderen geblazen. Dat is allemaal niet voor de grap maar om een of ander diep ambtelijk of politiek inzicht.

Op de gedeeltes met meer dan twee rijstroken schijnen verhoudingsgewijs meer boetes te worden geïnd dan op andere wegen. Het Algemeen Dagblad (van 7 oktober 2014) beklaagt deze situatie en suggereert een verborgen agenda. Het zou voor automobilisten allemaal “onduidelijk” zijn. Ik vind dat een kutsmoes van automobilisten die willen gassen. Als je het kanaal bent overgestoken blijf je ook niet rechts rijden omdat links “onduidelijk” zou zijn.
Bekijk het eens zo: Hier mag je tenminste nog officieel dwars zijn tegen alle natuurkunde, vernuft en logica in. Wees trots op ons kleine land aan de Noordzeekust dat zich zo dapper verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.