Vlinders in mijn tuin

Waar je opgewonden van kunt raken …. ik ken ze niet allemaal bij naam, ben ook echt geen expert, maar dan zie ik er weer een en dan denk ik: Wat ben je mooi! En ik vind het ook niet gek dat er mensen met netten achter vlinders zijn aangelopen om ze te vangen, op te prikken en er een verzameling van aan te leggen – een verzameling die je volgens mij nooit compleet kunt krijgen. Ik ben zelf nog gekker. Ik probeer de vlinders te fotograferen. En op het moment dat ze dan mooi in de zon zitten, de instellingen van het fototoestel kloppen, de vinger aan de knop zit, vouwen ze hun vleugeltjes weer dicht. Niet een keer – zowat elke keer. En dan denk ik, doe je vleugels open of ik pak een net en prik je op. Maar dat doe ik dan toch weer niet. Vorige week had ik de camera steeds bij de hand. En bofkont dat ik ben – komt er ook nog eens een kolibrievlinder langs. De laatste keer dat ik er een voor de lens had, was op een onvergetelijk mooie plek in Noord-Italië. Hier een paar foto’s voor wie in het genot wil delen. (Getsie – er zit een vlieg tussen! Is het een stadsreus?)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.