Onterechte e-mail

Vandaag ontving ik van RegioBank deze mail.

Ik ontving deze mail ten onrechte, want de mail die ik wel ten onrechte ontvangen had moeten hebben, had ik terecht – maar bij nader inzien en in de context van de excuusmail – ten onrechte niet ontvangen. Ik voel nu terecht of onterecht een gemis van die onterechte e-mail. En het is de vraag of dit nog wordt recht gezet. De medewerker die de query’s voor de verzendlijsten draait, zal terecht op zijn donder krijgen. Daar ga ik dan maar vanuit, maar wellicht ook ten onrechte.

Toch voelt dit ook goed van RegioBank. Het heeft iets nobels om je te excuseren voor iets wat je niet eens hebt gedaan. Bovendien is dit in zeker tien jaar tijd de eerste onterechte, eigenlijk mislukte misser van RegioBank. Sterker nog, RegioBank excuseert zich voor iets wat BLG Wonen heeft gedaan terwijl ze BLG Wonen gewoon de schuld hadden kunnen geven! BLG Wonen had zich voor zijn ten onrechte mogelijk niet verzonden e-mail moeten excuseren. Het is wel de Volksbank, maar het is duidelijk de overheid niet waar de belastingdienst in de toeslagenaffaire naar sociale zaken wijst en andersom.

En van het kabinet van de “intelligente lockdown” hoeven wij al helemaal geen excuses te verwachten omdat er ten onrechte is gezegd dat “als het virus naar Nederland komt” we er klaar voor zijn, dat mondkapjes niet helpen, dat testen niet helpt, dat zorgmedewerkers onbezorgd zonder beschermende middelen hun werk konden doen, dat mijn kleinkinderen niet op bezoek mochten komen, een grote boog om me heen moesten maken, niet geknuffeld mochten worden en al die andere onzin waarmee wij geconfronteerd zijn en nog steeds geconfronteerd worden.

Straks worden ook mensen die op natuurlijke manier al bewust of onbewust in aanraking met Covid-19 zijn geweest of de ziekte doorstaan hebben gewoon “onterecht” ingeënt op dringend advies van ons kabinet.

Nee, sorry, geef me dan maar de RegioBank. En bij voorbaat mijn excuses. Terecht of onterecht.

…………………………………………………………

P.S.: En juist één dag na publicatie van dit blog valt er een brief van RegioBank op mijn mat. RegioBank introduceert negatieve rente. Maar nu gaat het toch echt fout.

Ik ben benieuwd of ik nog een brief krijg, waarin staat dat hier onterecht “betaald” stond, waar terecht “ontvangt” had moeten staan, dan wel dat hier onterecht en min-teken voor de 0,5% heeft gestaan. En dat van een bank! Het zal wel een corona-inval-medewerker zijn geweest of die collega van BLG-wonen ….
Hoe dan ook. Ik hoef me hierdoor niet gedupeerd te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.