Good bye, Cito!

Na ruim 39 jaar is onze relatie nu ook formeel ten einde. Je was in materiële zin een goede en stabiele werkgever voor mij. En wat was ik trots dat ik bij je mocht komen werken aan de ontwikkeling en productie van objectieve, valide en betrouwbare toetsen en examens. Je was toen nog jong, had gezag, het ministerie van O&W nam je adviezen dankbaar over. Je had de potentie om uit te groeien tot een baken en je hebt ook daadwerkelijk internationaal een aardige voorbeeldfunctie vervuld.
Maar in eigen land ben je toenemend onder vuur komen te liggen. Hier wordt al gauw tegen autoriteiten aangeschopt, zeker als zij ook ongemakkelijke boodschappen verkondigen en tot meetresultaten komen die sommigen niet zo leuk vinden. Wat heb je toch met je laten sollen door politiek en belangengroepen? Waarom heb je je gedwee laten privatiseren door een stel bezopen marktadepten? Waarom heb je je stem niet laten horen, ben je niet in opstand gekomen tegen frauduleuze praktijken, heb je je niet verzet tegen beleid dat je volledig heeft uitgeput? Waarom heb je niet geluisterd naar critici die je terug wilden voeren naar je kern, naar je kracht, waarom heb je ze zelfs het zwijgen opgelegd? Waarom ben je te koop terwijl je voor andere waarden bent opgericht dan geld?
Je zou niet moeten luisteren naar beleidsmakers en politici die van toetsen noch blazen weten en die blind met de eindtoets van voren naar achteren schuiven en weer naar voren. Het is duidelijk genoeg dat zij jouw hulp en expertise nodig hebben en niet andersom! Maak je weer vrij van de markt! Zorg voor de noodzakelijke onafhankelijke positie. Pak de rol weer op die je oorspronkelijk is toebedeeld! Hou op productiebedrijf in opdracht van leken te zijn! Neem de toetsen en examens weer eens zelf onder de loep! Herzie! Ontwikkel eindelijk weer eens! Wees creatief! Toon je deskundigheid! Verras! Wordt weer goed en steeds beter in wat je behoort te zijn en te doen!
Veel sterkte, alle goeds en veel succes op je weg terug van speelbal tot baken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.