Gezellig achter tralies

Een vleeshandelaar in Brabant is veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij paardenvlees door rundvlees heeft gemengd zonder dit kenbaar te maken. Bovendien schijnt een gering aantal van die paarden een bepaalde dosis diergeneesmiddelen te hebben bevat, wat schadelijk kan zijn voor de mens.
Een terechte straf, denk ik, hoewel ik paardenvlees net zo lekker vind als rundvlees – misschien wel lekkerder.
Maar hoe zit het met anderen die er vrolijk op los mengen? Neem bepaalde bankiers die derivaten in elkaar knutselen tot niemand meer weet wat erin zit en die dan verkocht worden als veelbelovende producten. Van de mix van de vleeshandelaar kun je denk ik hooguit een beetje ziek worden. Rommelconstructies in bijvoorbeeld beleggingshypotheken hebben mensen geruïneerd. Hier passen m.i. veel en veel hogere straffen.
Of neem “voorlichters” in politiek en bedrijfsleven die met halve waarheden en hele leugens de “imago’s” van hun werkgevers overeind houden tot onomstotelijk is bewezen dat van hun plaatjes weinig klopt.
Nog erger zijn kwaliteitscontroleurs (accountants maar ook anderen) die in hun verslaglegging wezenlijke informatie weglaten of onjuist presenteren. Enfin, vul de lijst maar aan. Zouden al deze fraudeurs de vleeshandelaar niet gezelschap moeten houden?

1 thought on “Gezellig achter tralies

  1. Margriet Welling

    Jahaa, alleen zijn sommigen ongrijpbaarder dan anderen. Of krijgen het voor elkaar om een boek waar wat vervelende waarheden instaan, uit de handel te laten nemen. Terwijl toch de ondernemers uit de kunstwereld niet de enigen zijn die last hadden van de Rabobank. Ik ken wel een fruitteler die ‘dankzij’ de Rabobank bijna geen grond meer over heeft. Ertussenin zit meestal wel een figuur die wat doet in de rechten, althans daar oor geleerd heeft. Maar wát heeft die eigenlijk geleerd dat er toch zulke rare dingen gebeuren waarvan een normaal denkend mens zegt: “hè?” Soms zou er gewoon eens een bezem door moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.