Een kikker laat zich niet koken

Sinds de blauwe bank – die goed bij me paste – oranje is gaan verkleuren, ben ik klant bij Triodos Bank. En die Triodos Bank heeft nu een mooie reclamecampagne gestart: “Een kikker laat zich niet koken”. “We hebben het uitgezocht”, zegt Triodos Bank. Maar hoe hebben ze het uitgezocht als ze het water waarin de kikker zat niet hebben verwarmd? Want dat zeggen ze ook!

Triodos Bank haalt nog een mooi beeld aan: “Het is de vlinder die een orkaan kan veroorzaken”. Dat willen we allemaal graag geloven. Tegelijk zetten we steeds meer windmolens in het landschap met wieken die vele en vele malen groter zijn dan de vleugels van vlinders. En van het effect dat die reusachtige vleugels hebben, verwachten de meeste mensen (die niet in de buurt van zo’n molen wonen) alleen maar goeds: energie – zonder nevenschade.

Hoe groen zijn we eigenlijk? – Laat je niet koken. Ook niet door Triodos Bank. Desondanks – ik heb nog geen betere bank gevonden. Als jij er een weet, hoor ik dat graag.

2 thoughts on “Een kikker laat zich niet koken

 1. Margriet Welling

  mijn reactie zou exact dezelfde zijn als die van Rob Alberts, heb dezelfde weg afgelegd en stel mezelf steeds de vraag “kan deze bank nog door de beugel?” Gelukkig krijg je op sommige vragen geen antwoord, en als het hoog tijd wordt, dan vind je het antwoord zelf.

 2. Rob Alberts

  Van giroblauw, daarna Postbank en weer iets later Oranje ING stapte ik over naar de ASN.
  Dit had even goed Triodos kunnen zijn.

  Beide banken geven mij in ieder geval een positief beeld.
  Dat ook hier haken en ogen te onderscheiden zijn geloof ik direct.
  Maar de weerzin bij andere banken is daarvoor bij mij te groot!

  Bezorgde groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.