Driedubbele maansverduistering

Als ik niet toevallig slecht had gedroomd en ook niet naar de WC had gemoeten dan was ik waarschijnlijk gewoon door blijven slapen. Maar toen ik gezien had dat het helder was, heb ik mijn skipak over mijn pyjama getrokken, heb dikke sokken aan gedaan, een muts op mijn kop gezet en ben met camera en statief de tuin in gegaan.

Ik ben amateur, mijn foto-uitrusting is niet “pro” en het bleef ook niet helder. Bij de verwachtte maansverduistering kwam dus de versluiering door de wolken. En dan vroeg ik me steeds af, waarom ik toch ondanks alle verwoede pogingen die met heel wat gehijg en gekreun gepaard gingen mijn object niet scherp in beeld kreeg – het was mijn hete adem die op de lens was gecondenseerd…

Je leert in elk geval heel wat over scherp stellen en ISO’s als je twee uur lang blijft oefenen. En de maan blijft ook niet stil staan! Enfin, dit is het resultaat. Meer kon ik er met mijn kunnen en middelen niet van maken. Maar voor wie is blijven doorslapen: hier een kleine impressie van de tijd tussen 03:15 en 05:15 vanuit Huissen NW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.