Cannock Chase

Bij het sorteren van de post was de brief van Cannock Chase al bijna richting oud papier gelanceerd, samen met die van de vriendenloterij, de reclame van de handtassenwinkel uit Kleve, de nieuwe folder van de Personalshop en de mailing van het DeLaMar Theater, waar je maar niet van af lijkt te kunnen komen. Alleen een omkaderd opschrift op de envelop van Cannock Chase in het Nederlands hield ons net op tijd tegen. En inderdaad: het bleek niet een brief van een Cannock Chase Washington DC Limited te zijn waar wij volstrekt niets mee te maken hebben, maar van een Cannock Chase in Druten – kerkdorp Druten bij Puiflijk. Reclame? Nee!

“Cannock Chase Public verricht voor de Gemeente Arnhem het volledige invorderingstraject van het betaald parkeren.” Bij die naam voel je de drone als het ware al boven je hoofd hangen. De brief was een “Duplicaat Naheffingsaanslag parkeerbelasting”. € 2,80 “Parkeerbelasting” en € 58 voor de “Naheffingsaanslag”, dus wat vroeger een bon van de Gemeente Arnhem voor fout parkeren was.

Maar zo simpel is het kennelijk niet meer. Met geen haar op ons hoofd hadden we eraan gedacht dat je op zondagmiddag (God beter het) als je met je kleinkinderen naar een theatervoorstelling gaat parkeergeld zou moeten betalen, laat staan dat je dan door mogelijkerwijs gewapende Amerikanen achtervolgd zou worden tot je betaald hebt…. – we worden te oud voor dit soort dingen.

 

1 gedachte op “Cannock Chase

 1. Rob

  Rest mij de vraag of de trolleybussen nog rijden.
  Een toeristisch ritje op de zondag met mijn grootouders is mijn nostalgische jeugdherinnering.
  Met de auto naar Arnhem en dan op pad met opa en oma roept nu nog plezierige gevoelens op.
  De verhalen van de mislukte aktie een brug te ver en andere Amerikaans getinte oorlogsverhalen horen daar natuurlijk ook bij.
  Nostalgische groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.